In samenwerking met een installateur gespecialiseerd in HVAC en sanitair en gevestigd in West-Vlaanderen hebben we tijdelijke koeling verzorgd voor een historisch pand in de maritieme sector in Oostende.

Renovatie en herinrichting Onroerend Erfgoed
Het waardevol gebouw in Oostende behoort tot het Onroerend Erfgoed en deed vroeger dienst als bestuursgebouw van de vismijn. Op dit moment is het gebouw in gebruik door de afdeling Scheepvaartbegeleiding en het maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum (MRCC). Het historische pand wordt volledig gerenoveerd en heringericht, waarbij het MRCC te allen tijde operationeel dient te blijven. Als onderdeel van de renovatie wordt ook het klimaatsysteem in het pand volledig gemoderniseerd, waardoor inzet van tijdelijke koeling noodzakelijk was.

Aanpassingen klimaatsysteem
Het bestaande klimaatsysteem is tijdens de werkzaamheden volledig gerenoveerd. Als onderdeel van de renovatie diende ook de dakconstructie van de bestaande koelmachines aangepast te worden. De 2 kleinere koelmachines zijn hierbij tijdelijk van het dak gehaald om voldoende ruimte beschikbaar te hebben voor de aanpassingen. Om toch koelvermogen beschikbaar te hebben voor het MRCC is op een locatie elders op het dak een tijdelijke koudwatermachine, type CHP140 geplaatst welke met flexibele vloeistofslangen aangesloten is op het bestaande leidingwerk.

Gewaarborgde operationalisering MRCC
Door inzet van de tijdelijke koelmachine is het MRCC ook gedurende de renovatie van de klimaatinstallaties volledig operationeel kunnen blijven. Na de aanpassingen aan de dakconstructie zijn de bestaande koelmachines teruggeplaatst en opnieuw aangesloten en is de tijdelijke koelmachine weer afgekoppeld en verwijderd.

Toegepaste apparatuur
Luchtgekoelde koudwatermachine

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin