De tijdelijke oplossingen van Recool vormen hét antwoord voor piekvragen naar warmte of koeling bijvoorbeeld tijdens een hittegolf of een langdurige koude periode in de winter. Het kan voorkomen dat een bestaand systeem te weinig capaciteit heeft voor de warmste of de koudste periode van het jaar. In deze situaties kan Recool u van dienst zijn.
Bij een te klein systeem na verbouwing of uitbreiding
Voor opvang van piekvragen naar warmte of koeling
Bij hittegolven of perioden van vorst
Oplossing voor systemen met capaciteitstekort

Beperkte capaciteit na verbouwing of uitbreiding

Een tekort aan capaciteit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan onder meer veroorzaakt zijn door een selectie van een te klein systeem of door uitbreidingen en verbouwingen in de loop der tijd. Het kan hierbij voorkomen dat het bestaande klimaatsysteem niet aangepast is aan de nieuwe situatie. Ook uitval van het systeem of van een deel van het systeem kan zorgen voor een te beperkte beschikbare capaciteit. De tijdelijke klimaatoplossingen van Recool kunnen voor deze situaties een oplossing vormen.

Pieklastvraag in hittegolven of perioden van vorst

Het grootste deel van het jaar werkt een klimaat- of luchtbehandelingsysteem in deellast, terwijl het systeem ontworpen wordt op basis van de pieklasten. Daarom kan het ook een bewuste keuze zijn om het klimaatsysteem iets kleiner te ontwerpen, waarbij alleen voor de echte piekvragen ten tijde van bijvoorbeeld hittgolven of perioden van vorst apparatuur ingehuurd wordt. Op deze wijze blijft u te allen tijde flexibel en beperkt u de initiële  investeringskosten.

Ontzorging en advies

Voor alle tijdelijke oplossingen verzorgt Recool alle toebehoren om de installatie tijdelijk aan te sluiten op het bestaande systeem. Opbouw van de installatie vindt vaak plaats aan het begin van een extreem warme of koude periode, afbouw geschiedt in overleg na afloop van de periode. De huurperioden van dit soort oplossingen varieren van kort tot middellange of zelfs lange termijn. Ons team van commercieel en technisch adviseurs denkt uiteraard graag met u mee bij het vinden van een geschikte financiele en technische oplossing.

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin