Voor echte noodsituaties en calamiteiten biedt Recool een diversiteit aan noodoplossingen. Dit kan variëren van snel plaatsbare noodkoelers en airconditioners tot aan koudwatermachines en warmtepompen. In veel gevallen kunnen wij binnen enkele uren een noodoplossing verzorgen. Dit kan onder meer noodzakelijk zijn indien u snel over extra koel- of verwarmingsvermogen dient te beschikken.
Bij uitval van bestaande systemen
Bij calamiteiten als noodoplossing
Om economische schade te voorkomen
Snel plaatsbare noodkoelers

Vervangende koudwatermachines of warmtepompen

Bij uitval van een bestaande koudwatermachine of warmtepomp kunnen de gevolgen groot zijn, zo kan een compleet bedrijfspand zonder koeling of verwarming komen te zitten of kunnen processen stil komen te liggen door een gebrek aan koud- of warm proceswater. Speciaal voor deze situaties bieden wij een complete range van eenvoudig plaatsbare koudwatermachines en warmtepompen in huurconfiguratie aan, welke leverbaar zijn in een capaciteitsrange van 5 tot 300 kW. Door een slimme koppeling van systemen zijn ook grotere capaciteiten eenvoudig te realiseren.

Rooftopunits als snel inzetbare airconditioner

Speciaal voor het snel klimatiseren van onder meer werkplaatsen, opslaghallen en productieruimten zijn onze verhuurrooftops ontwikkeld. De speciale hoog capaciteit airconditioners (10 tot 110 kW) kunnen eenvoudig met een vrachtwagen geleverd en opgesteld worden, waarna gekoelde lucht via een luchtslang ingeblazen wordt. Een dergelijke oplossing kan binnen enkele uren operationeel zijn.

Koelerblokken voor laag temperatuur toepassingen

Speciaal voor opslag- en verwerkingsruimten waarbij lage temperaturen tussen 0°C en 16°C gewenst of noodzakelijk zijn bieden wij een ruim assortiment laag temperatuur huurapparatuur. Veel gebruikte oplossingen zijn de mobiele watergekoelde luchtkoelers voor koelcellen en de laag temperatuur koelerblokken voor grotere opslag- en verwerkingsruimten.

Noodkoelers via onze noodkoelingsdienst

Voor zeer kritische situaties in onder meer serverruimten, datacentra en de industrie vormen de speciale lucht/water portable airconditioners een snel plaatsbare noodoplossing. Speciaal voor deze situaties bieden wij een noodkoelingsdienst aan onder de naam Noodkoeling.nl. Heeft u noodkoeling nodig? Belt u ons dan direct via 0800 – 69 11 000 zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u snel weer over voldoende koelcapaciteit beschikt.

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin