Het tijdelijk koelen van grote werkplaatsen of productieruimtes kan in de zomerperiode zeer wenselijk zijn. De temperaturen in dit soort ruimtes lopen zonder actieve koeling vaak hoog op. Zeker als ramen of deuren in verband met veiligheid of hygiƫne niet geopend kunnen worden, is het realiseren van verkoeling lastig.

Verhuurrooftops

Speciaal voor deze situaties hebben wij reeds sinds vele jaren verhuurrooftops in ons assortiment. De rooftops zijn speciaal ontwikkeld voor het actief koelen door middel van luchtslang of luchtkanalen.

Koeling van 100% verse buitenlucht

Voor een snel koeleffect kan de rooftopunit de buitenlucht terugkoelen en deze gekoeld inblazen in de werkplaats of productieruimte. Bijkomend voordeel van deze optie is dat er 100% gefilterde en verse buitenlucht ingebracht wordt.

Recirculatie met 20% verse buitenlucht

Voor grotere ruimtes of voor langdurige opstelling adviseren wij vaak om ook een retourkanaal aan te sluiten. Via het retourkanaal wordt de lucht uit de ruimte afgezogen, vervolgens wordt deze bijgemengd met circa 20% verse buitenlucht, waarna de gekoelde lucht weer terug in de ruimte gebracht wordt. Dit zorgt voor een zeer effectief koeleffect omdat de lucht uit de ruimte steeds verder teruggekoeld kan worden.

Effectief gekoelde productieruimten en werkplaatsen

Met de hierboven omschreven opties bieden wij mogelijkheden voor zowel korte als langere termijnoplossingen voor het effectief koelen van onder meer productieruimtes en werkplaatsen. De geschikte opties en mogelijkheden zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Onze adviseurs informernen u graag nader over de mogelijkheden.

Meer informatie:

Luchtgekoelde rooftopunits

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin