Voor het effectief koelen van datacentra en serverruimtes wordt veelal gewerkt met downflow koeling. Hierbij wordt op de computervloer een speciale airconditioningunit geplaatst, welke de warme lucht aan de bovenzijde van de unit, en daarmee in de ruimte aanzuigt en vervolgens de koude lucht onder de computervloer uitblaast, waarmee de koude lucht actief de racks koelt.

Verhuurassortiment koudwater downflow units

Speciaal voor het tijdelijk koelen van datacentra en serverruimtes hebben wij een compleet assortiment koudwater downflow units in het verhuurassortiment. Deze units zijn aan de onderzijde uitgevoerd met hoge druk ventilatoren voor een effectieve verspreiding van de gekoelde lucht, en zijn daarnaast uitgevoerd met waterzijdige snelkoppelingen en CEE-stekkers. Hiermee is een snelle installatie van een tijdelijke oplossing mogelijk.

Aansluitmogelijkheden

De koudwater downflow units kunnen op een bestaand koudwaternet aangesloten, maar kunnen ook in combinatie met een buiten op te stellen luchtgekoelde koudwatermachine gehuurd worden. Hiermee wordt een totaaloplossing geboden voor het tijdelijk koelen van de server- of dataruimte.

De koudwater downflow units zijn leverbaar in 5 bouwgroottes, met koelvermogens van 15 tot 75 kW per stuk.

Meer informatie:

Downflow close control units

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin