Met de introductie van de WLK120, WLK220 en WLK340 watergekoelde luchtkoelers bieden wij vanaf heden een passende oplossing voor onder meer het gericht koelen van grote open ruimtes en ruimtes met veel openstaande of opengaande deuren. 

Gekoeld ventileren van grotere hallen

Watergekoelde luchtkoelers, ook wel verdamper koelers of adiabatische luchtkoelers genoemd, vormen een passende oplossing voor het gekoeld ventileren van grotere hallen waar airconditioning apparatuur niet inzetbaar is. Tot de toepassing van deze units behoren onder meer fabriekshallen, kassen, garages, werkplaatsen, logistieke centra en laaddocks.

Werkingsprincipe adiabatische koeling

De watergekoelde luchtkoelers zijn ontworpen voor adiabatische koeling, waarbij de warme lucht uit de ruimte via een een ventilator langs de speciale adiabatische mat in de unit wordt gevoerd. Door deze mat loopt stromend water, wat door de warmte in de lucht verdampt. Door de verdamping daalt de temperatuur van de lucht, waarna deze gekoelde lucht terug de ruimte in wordt geblazen.

Complete uitvoering

Alle verdampingskoelers zijn uitgevoerd met een UV-C lamp voor behandeling van het koelwater en zijn voorzien van zwenkwielen voor een eenvoudige plaatsing. De units beschikken over een regelbare ventilatorsnelheid, automatische ventilator swingfunctie, timer functie en een extra grote watertank voor langdurige werking. De verdampingskoelers beschikken naast het waterreservoir ook over een vaste wateraansluiting.

Meer informatie

De watergekoelde luchtkoelers zijn geschikt voor het koelen van goed geventileerde ruimtes tot 150 m2 (WLK120),  250 m2 (WLK220) of 400 m2 (WLK340) per stuk en zijn vanaf heden leverbaar. Onze adviseurs informeren u graag nader over de toepassingsmogelijkheden.

Deze producten zijn uiteraard opgenomen op onze website: watergekoelde luchtkoelers

Deel dit bericht
Recool is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Linkedin