Referenties - Chillers - NKI-AVL - Amsterdam

NKI-AVL - Amsterdam
Het Nederlands Kankerinstituut – Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam behoort al decennialang tot de wereldtop in de verbinding tussen zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Ruim 2200 medewerkers verzorgen de diagnostiek, behandeling, revalidatie & nazorg en voeren toegepast en wetenschappelijk onderzoek uit.

Uitbreiding en renovatie
Gedurende de afgelopen jaren is de huisvesting van het NKI-AVL continu uitgebreid en gerenoveerd. Zo is onder andere een nieuw researchgebouw gebouwd en zijn de polikliniek en dagbehandeling uitgebreid. Het meest recente project betreft de realisatie van Stafgebouw U, bestaande uit 5 bouwlagen met in totaal 4000 m² bruto vloeroppervlak. Stafgebouw U is op een zeer compacte bouwplaats tussen de bestaande gebouwen in gebouwd met oplevering in juli 2013.

Back-up koeling voor stroomtests
Tijdens de uitbreidingswerkzaamheden vonden diverse malen stroomtests plaats, waarbij het van cruciaal belang was dat het koudwatersysteem bleef functioneren. Het koudwatersysteem van het NKI-AVL wordt namelijk niet alleen toegepast voor koeling middels ventilatorconvectoren maar ook voor proceskoeling van medische apparatuur waaronder de MRI-scans. Recool heeft voor deze stroomtest de volledige back-up koelinstallatie geleverd bestaande uit twee koudwatermachines in master-slave opstelling met een totaal koelvermogen van 700 kW inclusief 400 kVA dieselaggregaat en dieselopslagtank. Met deze installatie beschikte het NKI-AVL zodoende tijdens de testwerkzaamheden over een volledige back-up voor de cruciale onderdelen van het koudwatersysteem.
Nieuws
News
Update coronavirus
Sinds zondag 15 maart zijn door de overheid Lees verder
Koeling tijdens het onderhoud aan uw klimaatinstallatie?
Recool heeft de oplossing Lees verder
Verhuurrooftops voor tijdelijke koeling van grote ruimtes
van 8 tot en met 108 kW Lees verder

NVKL Vianorm VCA