Referenties - Chillers - Ikazia Ziekenhuis - Rotterdam

Ikazia Ziekenhuis - Rotterdam
Het Ikazia ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gevestigd in Rotterdam Zuid, vlakbij winkelcentrum Zuidplein en Ahoy Rotterdam. De naam van het ziekenhuis is een afkorting van stichting Interkerkelijke Actie Ziekenhuis in Aanbouw. Deze stichting heeft vanaf de jaren zestig geld ingezameld voor de bouw van het Ikazia Ziekenhuis. Op 1 oktober 1968 is het ziekenhuis officieel geopend.
Het Ikazia Ziekenhuis heeft als voornaamste verzorgingsgebied Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Ridderkerk en de Zuid-Hollandse Eilanden. Naast de hoofdvestiging in Rotterdam heeft het ziekenhuis twee buitenpoliklinieken, in Barendrecht Carnisselande en in Klaaswaal.

Renovatie en nieuwbouw
In 2010 is op de hoofdlocatie in Rotterdam Zuid gestart met een uitgebreide renovatie van het Ikazia ziekenhuis. Eerst is de bestaande entree van het ziekenhuis volledig vervangen en tevens is er een nieuwe spoedeisende hulp gerealiseerd. Vervolgens is een start gemaakt met de renovatie van de afdelingen, waarbij eind 2012 een compleet vernieuwde afdeling Moeder en Kind is geopend. Nieuwbouw van de poliklinieken en uitbreiding van de OK-afdeling zijn projecten waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Renovatie en uitbreiding afdeling Moeder en Kind
Recool heeft voor de renovatie en uitbreiding van de afdeling Moeder en Kind de tijdelijke koelinstallatie verzorgd, bestaande uit een koudwaterinstallatie in master/slave met een totaal koelvermogen van 475 kW. De koudwatermachines zijn aan de achterzijde van het ziekenhuis geplaatst, waarbij de bestaande koudwaterleidingen naar buiten zijn gebracht om de koudwatermachines direct op het bestaande systeem aan te kunnen sluiten.

Vervanging klimaatinstallatie en gepland onderhoud
De tijdelijke koelinstallatie heeft in totaal gedurende 5 maanden (mei tot en met september 2012) het ziekenhuis voorzien koudwater ten behoeve van de klimaatinstallatie. Gedurende deze periode heeft de installateur van het Ikazia ziekenhuis de volledige luchtbehandelingsinstallatie, inclusief koeling, kunnen vervangen. Na afronding van deze nauw luisterende vervangingsoperatie kon het ziekenhuis weer overschakelen op de permanente koelinstallatie, waarna de tijdelijke koudwaterinstallatie van Recool uitgeschakeld kon worden. In februari 2013 heeft Recool wederom de tijdelijke koudwaterinstallatie geleverd, ditmaal vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden.
Nieuws
News
Update coronavirus
Sinds zondag 15 maart zijn door de overheid Lees verder
Koeling tijdens het onderhoud aan uw klimaatinstallatie?
Recool heeft de oplossing Lees verder
Verhuurrooftops voor tijdelijke koeling van grote ruimtes
van 8 tot en met 108 kW Lees verder

NVKL Vianorm VCA