Nieuws
News
Update coronavirus
Sinds zondag 15 maart zijn door de overheid Lees verder
Koeling tijdens het onderhoud aan uw klimaatinstallatie?
Recool heeft de oplossing Lees verder
Verhuurrooftops voor tijdelijke koeling van grote ruimtes
van 8 tot en met 108 kW Lees verder

NVKL Vianorm VCA

Binnen de grafische industrie is koeling en klimaatbeheersing van groot belang. De stabiliteit van drukpersen, en daarmee de kwaliteit van het drukproces, is sterk afhankelijk van een gecontroleerde temperatuur. Om die reden wordt in drukpersen veelvuldig gebruik gemaakt van koelwater. Dit koelwater wordt in veel gevallen geproduceerd door koudwatermachines / chillers, waardoor veel drukkerijen sterk afhankelijk zijn van het goed functioneren van deze apparatuur.

Door deze afhankelijkheid komen veel drukprocessen stil te liggen, indien de koelmachines van een drukkerij niet meer functioneren. Een belangrijk direct gevolg hiervan kan zijn dat levertijden worden overschreden, wat tot sterke economische gevolgen kan leiden. Indien uw huidige koelsysteem uitvalt, kan Recool verhuur u van dienst zijn, door middel van het uitgebreide verhuurprogramma van koudwatermachines.

Een tweede veelvoorkomend probleem waarbij koeling nodig is binnen de grafische industrie is het opwarmen van ruimtes waarin de printapparatuur is geplaatst. Bij veelvuldig of continue gebruik van printers warmen de printers op. Hierdoor neemt de kwaliteit van het printproces af, en neemt de kans op storingen toe. Door middel van ons uitgebreide programma airconditioners en airhandlers kunnen wij deze problemen eenvoudig voor u oplossen, en bent u verzekerd van een stabiele temperatuur en van een goede werking van de printers.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Recool verhuur u kan bieden op het gebied van koeling binnen de grafische industrie, neemt u dan contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer.